תפילת שחרית לנשים

שאלה:

מה האפשרות המקילה ביותר לגבי תפילה אצל נשים פירושו לצאת ידי חובה תפילה במינימום ? [משהוא יותר מתפילה קצרה ]והאם לאשכנזיות יש היתר לא להתפלל

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' קו מבואר שנשים חייבות בשחרית ומנחה כמו אנשים, הכוונה בזה בעיקר לתפילת שמונה עשרה, וכך מנהג נשים כשרות להתפלל שחרית ומנחה. יש מסורת מהחפץ חיים שאשה שעסוקה מאוד עם הילדים די לה בבוקר בברכות השחר ותתפלל מנחה, אולם המנהג להשתדל מאוד בזה.

המינימום לתפילה: ברכות השחר, פ' התמיד, ברוך שאמר אשרי ישתבח, שלושת פרשיות של שמע, שמונה עשרה.

בזכות נשים צדקניות זכו ישראל לכל הדברים הטובים, אין כמו תפילה של אם על בניה, אין כמו בית שהילדים רואים אמא מתפללת, זה בית אחר! נשמח בזכות הגדולה!

שיתקבלו התפילות.