תפילת מעריב במנין לפני זמנה או ביחידות בזמן

שאלה:

אדם מבוגר שבתקופת הנוכחית של הקורונה בגלל תנאים וכד' יש לו אפשרות להתפלל ערבית אחרי השקיעה במנין, או להתפלל אחרי צאת הכוכבים ביחידות.
הוא מבני עדות אשכנז.
מה עליו לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

עדיף להתפלל במנין אחרי השקיעה ולאחר מכן יקרא שוב קריאת שמע בלא ברכות, או יתחיל מיד שמונה עשרה איתם ואחרי שמונה עשרה יקרא קריאת שמע בברכותיה, אז כבר יגיע זמנה, ואף שדעת הגר"א שעדיף תפילה ביחידות – לא נהגו כך.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' רלה ס"ק יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה זכרתי שיש דעות אחרות. בכל אופן בדקתי שוב באתר שלכם ומצאתי את התשובה דלהלן:
    https://din.org.il/2020/03/29/%d7%aa%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%90-%d7%91%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%90%d7%95-%d7%91%d7%99%d7%97%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%96%d7%9e%d7%9f/

    זה מחלוקת בין רבני בי ההוראה?

  2. אני כתבתי את שתי התשובות, האגרות משה מדבר באופן שזה זמן שלפעמים מתפלל מנחה, כאן השואל דקדק שמדובר דוקא לאחר השקיעה וכמנהג הספרדים שממתינים לשקיעה עם ערבית. אבל אין ספק שאם יתפלל מנחה לפני פלג זה יהיה הרבה יותר מהודר.