צירוף מנין בבית הכנסת שנחלק לשניים ע"י ניילון

שאלה:

שלום וישע רב: שאלה, חילקו את בית הכנסת לשניים ע"י ניילון, ונשאר מעבר קטן לאנשים משני צדי הניילון, האם אפשר לצרף את שני חלקי בית הכנסת למניין כגון: 5 אנשים מכל צדי הניילון נחשב למניין? תודה ויש כח.

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' נה ס"ק מט כתב שוילון שפורסים לצניעות בלבד אינו נחשב הפסק לבטל את הצירוף למנין, ואני סבור שגם ניילון ארעי כזה שכל ענינו רק מניעת העברת הנגיף אינו נחשב מחיצה לענין זה.

שנשמע ונתבשר בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לציין, שגם מבחינת משרד הבריאות והחוק, הניילון הזה לא מועיל כלל, [ובין היתר, גם מסתכנים עם דו"ח]. כך שאם גם לזה הניילון לא מועיל, אז פשוט שאין זה נחשב כשני מקומות, וחשיב עשרה.