כתמי דם כתוצאה מאקטרופין

שאלה:

שלום רב,
לאחר בדיקה גניקולוגית שעברתי האבחנה היא שיש לי בצוואר הרחם "אקטרופין" שפרושו- תאים מתעלת צוואר הרחם מגיעים אל החלק החיצוני שלו.
זה גורם לי לכתמי דם והפרשות ורודות בעיקר בימים שלאחר כיום יחסים.
לפי דברי הרופא זה כתמים שמגיעים מצוואר הרחם ולא מהרחם. הבעיה שאני לא יודעת להחליט מתי הכתמים מטמאים ומתי לא.
כך שיוצא שיום לאחר הטבילה אני כבר עם כתמים ולא יודעת איך לנהוג במצב כזה. וככה גם קשה לי מאוד להיכנס להריון…
אשמח לדעת איך עלי לנהוג בכתמים אלו ואיך אדע מתי להתייחס אל הכתמים כאל כתמים מטמאים.
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אכן התברר על ידי רופא או אחות טהרה שהתופעה הזו קיימת אצלך, הרי שיש לך במה לתלות כתמים, ואת בחזקת טהרה. תלבשי בגד תחתון כהה מאוד, ולהשתדל לא להסתכל בנייר קינוח שלא לצורך, אבל גם אם יש כתם יש לך במה לתלות. כמובן אי אפשר לתלות לעולם בבדיקה הזו שעשית עכשיו, התופעה הזו עשויה לחלוף לאחר חודשיים שלושה, לכן אם יש לך את הכתמים הללו נניח גם בעוד חודשיים, תפני לאחות טהרה לבדוק שוב שאכן זה כך, ותשאלי אותה כמה תוכלי לתלות בזה לפי המצב שהיא רואה. יש בענין זה אגב הבדל בין כתם לבין דם על עד, שזה כבר מצריך דימום ספונטני יותר, ולכן יש להתייעץ בפרוטרוט כדי לדעת אם ניתן לתלות גם ראייה על עד.

שבוע טוב ומבורך.