דם בתולים בביאה שאינה גמורה

שאלה:

שלום הרב,
התחתנו לפני שבועיים וחצי. כאשר קיימנו יחסים בפעמים הראשונות לא היתה ביאה מלאה, וכן לא היה דם.
א. האם עלינו לעשות בדיקה שוב בפעם הבאה?
ב. האם ביאה מלאה תגרום לרעייתי להיות נידה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב! תזכו לבנות חיים מאושרים ושמחים יחד ולגדל דורות ישרים מבורכים לאורך ימים ושנים.

אכן, כדבריך, כיון שהביאות עד עכשיו לא היו גמורות, בפעם הבאה שתתאפשר כבר ביאה גמורה, יש לחשוש לדם בתולים, ואפילו לא תראה דם היא אסורה ויש להמתין ארבעה ימי המתנה ושבעה נקיים. אם היה דם בביאה שאינה גמורה, ואחר כך היתה ביאה גמורה, די בבדיקה לראות אם יש דם ואם אין היא טהורה, אבל במקרה שלכם הרי לא היה דם, ממילא כשתהיה ביאה גמורה היא נאסרת אפילו לא תראה דם.

ראה כל הפרטים בשו"ע סי' קצב ונושאי כליו, ולענין החילוק הנ"ל, ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' פה.

שבת שלום.