טבלה ולמחרת מצאה שיש לה כינים שכנראה היו קודם

שאלה:

שלום,
לאשתי היה גירוד בראש במשך כמה ימים, היא לא חשבה על כיוון של כינים, בתוך כך היא טבלה במקווה, ויום לאחר מכן גילתה שזה כינים,
האם נחשב חציצה?

תשובה:

שלום וברכה

ההנהגה הנכונה לכל אשה שלפני טבילה תסרוק עצמה במסרק סמיך, אם לא עשתה זאת ומתברר שהיו לה כינים כבר בשעת הטבילה, לכאורה יש לטבול שוב בלא ברכה, מדובר במיעוט המקפיד.

מקורות:

ראה שו"ע סי קצח סעי' מז ובבדי השולחן שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם תשובה זו כתבתי אני… כאן סברתי שהדין חמור יותר כיון שאין ספק, וברור לכם שהיו כינים כבר לפני הטבילה, אבל תשאל רב נוסף.