כדור שנפל על העץ בשבת / מה נחשב משקה?

שאלה:

שלום לרבנים עם נתקע כדור בעץ בשבת האם מותר להביא את הכדור? 2 מה מברכים על מילקשיק האם זה שתיה או אוכל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. כדור שנפל בין ענפי אילן בשבת אסור להורידו משם בשבת.

2. כל דבר שפעולת הבליעה שלו לא מצריכה לעיסה או ריכוך בתוך הפה – נחשב משקה.

מקורות:

1. שמירת שבת כהלכתה פרק כו סעי' טו.

2. בשו"ע הרב סי' קנ"ח סעי' ח' כתב: "ראוי לאכילה דהיינו וכו' עבה קצת שאין דרך בני אדם לגמעה ולבלוע בבת אחת בלי היפוך בלשון כלל, שזו דרך שתיה היא, אלא דרכה להפכה מעט בלשון עד שתגיע לבית הבליעה שזו היא דרך אכילה" .