נטילת גרגירי לבונה בשבת למניעת קורינה

שאלה:

האם מותר בשבת ללעוס גרגירי לבונה למניעת קורונה כדין ויטמינים הנתנים גם לאנשים בריאים לחזק מזגם ומה הדין בספק חולה קורונה

תשובה:

לא נראה לי שגרגירים אלו הם מאכל בריאים, גם מי שהיום לוקח את זה, עושה זאת מתוך אמונה [חסרת בסיס אמפירי לצערי] שזה מועיל למנוע קורונה, ולא סתם לחזק מיזגו.

מקורות:

ראה עוד כאן בענין נטילת ויטמינים בשבת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. גם שתיית חלב המזיקה לחולי אסמה היא חסרת בסיס אמפירי(משקולים כלכליים גריידא)תכלס הגרגירים האלו עזרו לאלפי אנשים במצבים כאלו ואחרים.
    מניעת קורונה ומניעת כל הוירוסים על ידי חזוק מערכת החיסון(חסון מזגו) כל הויטמנים מחזקים את מערכת החיסון בדיוק כמו גרגירי הלבונה ולא רק למניעת קורונה