האם נער צעיר חייב במעשר?

שאלה:

שלום וברכה,
אחי (בן כמעט 15) נהג מכול כסף שקיבל לתת 20 אחוז לכוס קטנה ששמנו בחדר, ובכסף קנינו ספרי קודש, הוא תמיד נתן בתורת 'מעשר' (אני נתתי סתם כך בלא לומר שהדבר בתור מעשר) והנה ראיתי שהקונה ספרים בכספי מעשר צריך לרשום עליהם שנקנו מכספי מעשר ולתת לכולם להתמש בהם- ונסתפקתי האם הספרים שנינו נחשבים 'נקנו מכספי מעשר' או שאחי שאין לו הכנסה קבועה- פטור גם כך ממעשר וממילא אין הכסף שנתן נחשב כספי מעשר ?
תודה מראש לרב!

תשובה:

אם הוא נתן את הכסף לשם מעשר, הרי שזה מעשר, אבל אם נתן סתם לצורך קניית הספרים, אלו לא מעשרות. נער צעיר שאין לו הכנסות אלא פה ושם דמי כיס או משהו מזדמן, לא נהגו שיתן מעשר.

בהצלחה