האם חייבים לשלם על בשר טרף שאכלתי במסעדה

שאלה:

שלום לרבנים יהודי שאכל במסעדה בשר לא כשר ולא שילם עכשיו חוזר בתשובה האם חייב לשלם שזה חוב כספי. או פטור , שאין לו הנאה כמו שנפסק בשו"ע רלד השוחט פרה ונמצא טרפה לא משלם? יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שרכש אוכל במסעדה לא כשרה וידע את טיבה של המסעדה, חייב בתשלום מלא – לפי התשלום שהם דורשים.

בהצלחה ותזכה לעלות במעלות התורה והמצוות.

מקורות:

בשו"ע שציינת מוזכר שאדם שרכש בשר בחזקת כשר ונמצא בשר שאינו כשר, שמצד המקח המקח בטל כיון שיש בו מום, אולם כיון שאכל ונהנה מהאוכל האם עליו לשלם מדין 'נהנה', או שאין עליו חיוב תשלום כיון שבפועל לא נהנה כיון שהתברר לו שהאוכל שאכל לא כשר, ועתה מתחרט על האוכל שאכל ומוטב לו אילו לא היה אוכל. אבל אדם שנכנס למסעדה לא כשרה וקנה בשר ודאי שחייב לשלם על המקח, כיון שלא מדובר במרמה, לכן דינו ככל מקח שחייב לשלם.