חבר שמשך חבר שתפס במעקה וניזוק המעקה

שאלה:

משכתי חבר לבריכה והוא תפס בזכוכית מעקה שמסביב לבריכה ונשברה הזכוכית
סכום הנזק הוא 500 שח כמה אני צריך לשלם וכמה חבר שלי ששבר בידיים צריך לשלם ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם החבר לא תפס במעקה, ורק אחרי שמשכת אותו הוא תפס במעקה ונתלש המעקה, מי שתפס במעקה חייב לשלם את כל הנזק.

אם קודם הוא תפס במעקה ואז תפסת אותו – אם המעקה ניזוק מיד, המושך חייב. ואם רק אחרי הרבה משיכות – הוא החזיק במעקה ואתה משכת למשך זמן מסוים, שניכם חייבים.

בהצלחה.

מקורות:

ראובן שמשך את שמעון ושמעון מיד תפס במעקה כדי להציל את עצמו, חייב שמעון, כדין מציל עצמו בממון חברו שחייב לשלם.

אם שמעון החזיק במעקה ואח"כ הגיע ראובן וניסה למשוך אותו אם מיד המעקה הוזק, חייב ראובן, כיון שהוא הביא את כל הנזק. אם המעקה נתלש אחר זמן רב ושמעון היה שהות לעזוב את המעקה ולא עזב, דינו שווה לחמשה שישבו בספסל אחד, כפי שפסק השו"ע סימן שפא שאם היו הראשונים יכולים לעמוד ולא עמדו, כולם חייבים.

הצטרף לדיון

תגובה 1