ביטול חוזה שכירות

שאלה:

אני חתמתי חוזה על שכירות דירה כשראיתי את הדירה בפעם הראשונה היא הייתה בשיפוצים ועדיין לא היה כלום המשכיר הראה לנו איפה הוא מתכנן לשים את המטבח וראינו אח"כ חתמנו חוזה מה 20 לחודש אני עכשיו רוצה לבטל את החוזה לפני שהוא התחיל היות וראינו עכשיו שאין חלונות במטבח (לא חשבנו על זה לפני זה למרות שהוא אמר לנו איפה המטבח כי לא ראינו בפועל) ורציתי לשאול האם מותר לבטל את החוזה ואם כן האם צריך לשלם משהו וכמה

תשובה:

שלום וברכה,

אחר חתימת החוזה לא ניתן לבטלו. רק אם יש טענה של מום שלא ראיתם ניתן לבטל. במקרה שלכם שהייתם יכולים לראות שאין חלונות והסכמתם אין זו עילה לביטול החוזה.

האפשרות היחידה היא להביא שוכר חלופי, ושיהיה הגון כמותו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שיב סעיף ז.