קדיש דרבנן באמצע פסוקי דזמרה

שאלה:

כבוד הרבנים
שאלתי מכבודכם בעניין ציבור שהתחיל לתפילת שחרית בלי מניין ובישתבח בא העשירי. האם מותר לומר קדיש דרבנן בין ישתבח ליוצר?
(סליחה מכבודכם שבשאלה הקודמת במקום לכתוב אחרי ישתבח כתבתי לפני ישתבח)

תשובה:

לא. אין לומר שם קדיש דרבנן, אלא את החצי קדיש שאמורים לומר שם לפי סדר התפילה.

ואגב, גם באמצע פסוקי דזמרה, אחר שהתחילו – לא פשוט אם לומר קדיש, בענין זה נחלקו הדעות: החיד”א בקשר גודל סי’ ז אות לה כתב שרשאים לאומרו, כיון שאף הוא דברי שבח ואין כאן הפסק, אולם בשערי תשובה סי’ נא ס”ק ב הביא בשם האר”י שברגע שאמרו ברוך שאמר כבר עבר זמנו של הקדיש ואין טעם לאומרו, וראה כף החיים סי’ נג ס”ק יג שהביא מכמה פוסקים שדחו את דברי החיד”א וכן יש לנהוג לכאורה.

אולם מצוי הדבר שלא כולם מתחילים יחד, ויש להניח שיש עוד שלא התחילו, וקשה לברר, ובאופן זה ודאי אפשר לסמוך על החיד”א ולומר קדיש, ונראה שבהרבה מקומות כך נוהגים.

יום נעים.