לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קורונה ספק ספקא בפיקוח נפש?

שאלה:

לגבי תקופה זו של הקורונה :
מדוע מחמירים כל כך בטענה שיש אפילו ספק פיקוח נפש? הרי מדובר בספק ספק ספקא: שמא ידבק, ואם ידבק שמא יהיה עם תסמינים, ואם יהיה עם תסמינים האם יגיע למצב המסוכן של המחלה.
אמנם מפקחים את הגל בשבת בספק שמא הוא חי וספק שמא הוא יהודי, אבל זה כי יש פה מישהו שנמצא תחת הגל. ואילו בעניינו כל אדם בריא אינו נחשב תחת הגל כי הוא הרי בריא.
וכל זה לאור העובדות ש:
1. שני שליש מהחולים הם מעל גיל 65.
2. מתוכם חצי הם בעלי מחלות רקע.
3. מקרי המוות פחותים פי שתיים במספר ממוות משפעת רגילה למשל.
4. הנזק של הבדידות (לא בידוד) לקשישים חמור מאד (נאמר ע"י גיריאטר בחדשות).
5. הנזק הכלכלי הידוע, ושעלול להוביל גם לנזקים בגוף ובנפש.
(כל הנתונים מהמפורסם בכלי התקשורת ע"י רופאים)

תשובה:

למעשה השאלה שלך יש בה תערובת הלכתית וגם עובדתית… לענין הלכה עירבבת בין הנושא של חילול שבת למען ספק פיקוח נפש לבין חובת הזהירות, אלו שני דברים שונים לגמרי! ברור שלא מחללים שבת כדי להביא מסכה למשל… אבל זה לא אומר שאין חובה לעטות מסכה כדי להמנע מסכנה לך ולסובב אין כל קשר בין הנושאים.

לומר ששני שליש מהחולים הם מעל גיל 65 זה פשוט עובדתית לא נכון רוב החולים צעירים, רוב החולים קשה הם מבוגרים, אבל גם צעירים סובלים לפעמים זמן ממושך מתופעות לוואי והיו גם נזקים בלתי הפיכים וגם מקרי מוות.

מקרי המוות הם פי כמה משפעת, משפעם מתים 0.1% ומקורונה 3-5%!

ועל כולנה, יכולת ההדבקה היא לאין שיעור יותר מהירה משפעת! רק תראה מה קרה היום בישיבה בבני ברק שיש למעלה מ200 חולים בגלל שני שוטים שהלכו לחתונה בלי רשות ונדבקו שם. האם זה היה קורה בשפעת?? הבלים!

הנזק של הבדידות לא קל, אבל קשישים במצב כזה יש להם עשרות אחוזי תמותה מקורונה!

הנזק הכלכלי אף שהוא חשבון, הוא לא עומד מול חיים של אנשים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חוץ מכל מה שהרב אמר , לדעתי אין פה כמעט שום ספק , אם לא ישמרו על ההנחיות , בסופו של דבר זה רק עניין של זמן על שכולם נדבקים , ואז זה כבר ודאי שנידבק , ולא ספק…
    שמעתי מהרב וייס ששאל אותו אדם איך לכפר על כך שהוא הדביק בן אדם בקורונה ואותו אדם נפטר לא עלינו…

    לכן צריך להשמר ולהיזהר