לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חובת המעביד להפריש קרן השתלמות

שאלה:

שלום וברכה, כשנתיים לאחר סיום עבודתי אצל המעסיק הוא הגיע אלי ואמר שמשרד החינוך מחייב אותו להפריש לי קרן השתלמות על השנים שעבדתי אצלו, וביקש ממני שלאחר שהקרן תשתחרר שאחזיר לו את כספו, רק את הקרן, את הריביות הוא מוכן להשאיר אצלי, אני שואלת אם אני חייבת בכלל להחזיר לו את הכסף כי הרי הוא היה חייב להפריש לי את זה מלכתחילה, והוא טוען שהוא לא חייב לי כלום כי לא סיכמנו על כך בחוזה העסקה כשהתחלתי לעבוד אצלו.

תשובה:

שלום וברכה,

המעסיק חייב לעובד את כל הזכויות שנהוג לשלם לעובד. ומאחר והמנהג להפריש בקרן השתלמות, חייב המעביד להפריש לעובד. יתר על כן שבמשרד החינוך קיבל תקציב כדי להעביר לעובד, ולכן אסור למנוע מהעובד את התקציב. [גם אם לא הוזכר בחוזה עבודה].

על כן אחרי שהמעביד יפריש לקרן השתלמות, אין חובה להחזיר לו. זה הכסף שלך!.

בהצלחה.