דחיית ברית עקב אשפוז האם

שאלה:

האם מאושפזת עקב שבירת עצם הזנב בלידה התינוק נמצא בבית החולים עם האמא הברית ביום שני הקרוב האם אינה יכולה לטפל בתינוק לאחר הברית
האם ניתן לדחות מקורות בבקשה

תשובה:

שלום וברכה

אין לדחות את הברית, יש לקיימה ביום השמיני, אין משהו משמעותי בטיםול בתינוק לאחר הברית יותר מעצם הטיפול בו עכשיו. המוהל יוריד לו את התחבושת, אני מניח שבלילה לאחר הברית הוא יהיה קצת פחות רגוע והאבא יטפל בו בעזרת ה'. אינני יודע על מה יש להביא כאן מקורות? למה לבטל מצוה עשה מן התורה של ביום השמיני ימול בשר ערלתו?

שיהיה רפואה שלמה במהרה ממש לאם ולילוד, הרבה נחת ושמחות תמיד!