הסרת משקפיים ברחוב

שאלה:

האם לאדם שיש ראייה לא טובה למרחק אבל הוא יכול לתפקד ביום יום גם בלי משקפיים או משקפיים בנהיגה והוא גר בעיר שהצניעות לא בראש שלה האם ברוח ההלכה יהיה מותר לו לעשות לייזר ואמרינן למעט דרכא אחרינא

תשובה:

אם יכול ללכת בלי משקפיים ברחוב ולמעט בראיות אסורות ודאי קדוש יאמר לו, אבל אי אפשר לומר שיש חיוב כזה מדינא, אדם יכול לנהוג כהרגלו וללבוש משקפיים, רק יזהר לשמור את עיניו.

בהצלחה