חיוב השבת גניבה ותקנת השבים

שאלה:

שלום וברכה, בחושן משפט סימן שס"ו ראיתי: "גזלן מפורסם (שעסקיו בכך ותשובתו קשה) הבא לעשות תשובה מעצמו אם אין הגזילה קיימת אין מקבלין ממנו כדי שלא ימנע מלעשות תשובה וכו'". רציתי לשאול מה הדין אם מישהו גנב מחברו שטר של 100 ₪ ועדיין מחזיק באותו השטר ולא בזבז אותו. האם גם זה נקרא "שהגנבה קיימת"? או שמא לא נקרא שהגניבה קיימת בגלל שלא מדובר על חפץ מסויים?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם הכסף שגזל נמצא בעין, נחשב לגזילה קיימת. ולא חל עליו תקנת השבים.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שגזל מעות והמעות בעין, יש עליו חובת השבה על המעות. ולמרות שאם יחזיר מעות אחרים תחתיהם יצא ידי חובת השבה, אבל כל עוד מעות הגזילה בידו נחשב לגזילה בעין, ולא חל עליו תקנת השבים.