הרחבה תחת מרפסת של שכן

שאלה:

מקובל כשראובן מרחיב שטח בנייה חדש למשל כרצפה , אם השכן שתחתיו נהנה גם מזה כתקרה אזי השכן התחתון משתתף בהוצאות ההרחבה .
שאלתי מה הדין כשראובן הרחיב תחת תקרה של השכן העליון שקיימת כבר מהקמת הבניין למשל שבלטה כמרפסת ועתה ראובן מלמטה מרחיב כך שרצפת המרפסת משמשת לו תקרה . האם גם כאן זכאי השכן העליון לבקש השתתפות מראובן ,או דכאן שונה היות וכך היה בהקמת הבניין והשכן העליון לא בנה באופן מיוחד.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

סיבת החיוב לשכן שמרחיב מתחת או מעל הרחבה של שכן אחר, משום שבשעה שמרחיב נהנה מההוצאה שהוציא, ולכן חייב להתחלק איתו בהוצאה. אבל אם היה מרפסת מתחילת הבנייה, ושכן הוציא מתחתיו חדר מגורים, אינו חייב לשלם לבעל המרפסת, כיון שהוא לא הוציא הוצאות על המרפסת, ומתחילה כך בנו את הבניין.

בהצלחה.