עבודת גרפיקה שנמצא טעויות בעבודה לאחר ההדפסה

שאלה:

אני גרפיקאית ועיצבתי ללקוחה ברכת אשר יצר לעילוי נשמת חברתה
אני העתקתי מהסידור את הנוסח שלחתי לה והיא אישרה
שלחתי להדפסה ואחר כך התברר שנפלו 2 טעויות בכתיבה כתבתי בחוכמה (עם ו) וגם אלוקינו
הקובץ נשלח להדפסה 200 פעמים (600שח)
היא טוענת שהבעיה שלי כיוון שהיא אישרה על הגרפיקה ולא על הכתוב
אני טוענת שלא עלי כי שלחתי לה והיא אישרה
השאילה על מי החובה לשלם
תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הגרפיקאית שלחה ללקוחה לעיין בעריכה, האחריות על הלקוחה בכל העריכה – הן על הכיתוב והן על הגרפיקה. ולכן אם הלקוחה עיינה בעבודת גרפיקה ונתנה אישור להדפיס, הלקוחה אחראית על העבודה ועל הטעויות.

בהצלחה.