מסלול הלכה בקרן השתלמות

שאלה:

שלום וברכה.
האם אפשר לסמוך לגבי ריבית, על קרן השתלמות של הסתדרות המורים במסלול שהם מגדירים אותו מסלול לפי ההלכה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם קוראים לו מסלול הלכה ודאי הוא מסלול עם הכשר. ואפשר לסמוך על כך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    במחילה לא כל כך הבנתי, האם גם על אוכל נסתפק בזה שקוראים למסעדה כשרה ?
    או שבשורש הנושא הנ"ל של הקרן השתלמות,הכשרות זה רק בבחינת הידור כמו למשל בקפה שאין בעייה ממשית ואם יש איזה כשרות ודאי טוב.?

  2. איך מועילה כזו הסתמכות כוללנית , האם לא צריך הוכחה של תעודות וכדו' כמו שמפרסמים קרנות השקעה בהכשר הבד"ץ הע"ח עם תעודה שלהם?

  3. מעיקר הדין לא צריך הכשר בקופות גמל. אולם ראוי להחמיר בדבר. אכן התכוונתי אם קוראים לו מסלול כשר אזי מסתמא זה זה כשר, אבל לבדוק האם איזה הכשר יש להם. מאחר ובקלות ניתן לבדוק כדאי לחשוש למרות שזה חומרא.