איסור יחסי אישות עם גויה

שאלה:

תשמיש עם גויה – למה יש חומרה כ"כ לגבי הנושא הזה אם זה מדרבנן [בצנעה]? תודה

תשובה:

שלום רב,

אצטט לך את דברי הרמב"ם בפרק יב מהלכות איסורי ביאה:

"עון זה אף על פי שאין בו מיתת ב"ד אל יהי קל בעיניך, אלא יש בו הפסד שאין בכל העריות כמותו שהבן מן הערוה בנו הוא לכל דבר ובכלל ישראל נחשב אף על פי שהוא ממזר והבן מן הכותית אינו בנו שנאמר כי יסיר את בנך מאחרי מסיר אותו מלהיות אחרי ה'. ודבר זה גורם להדבק בעכו"ם שהבדילנו הקדוש ברוך הוא מהם ולשוב מאחרי ה' ולמעול בו".