תפילה במניין עם מסיכות – מה לעשות כשיש שלא מקפידים על כך

שאלה:

שלום הרב,
לאחר שחזרנו לבתי הכנסיות אבל עם הגבלות – יש הרבה אנשים שלא מקפידים על הכללים של עטיית מסיכה ומסכנים את האחרים. ביקשו למנות גבאי קורונה אבל בפועל יש מקומות שלאף אחד לא אכפת מזה. אנשים מרכיבים את המסיכה מתחת לסנטר למקרה שיעירו להם אז הם יניחו אותה שוב לכמה דקות בצורה נורמלית. בפעם האחרונה הלכתי להתפלל במניין ואחוז נכבד מהאנשים שככו בכלל שהיה קורונה. האנשים לא חבשו מסיכה אז קמתי ויצאתי משם. האם כעת כשאני מגיע למניין ואני רואה בנאדם אחד שלא מקפיד האם עליי להישאר במניין? הדבר די מייאש שכן כל אחד מאיתנו נמצא במגע עם מבוגרים וחלילה מלהידבק ולהדביק
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

זה אכן חבל מאוד, אנשים לא מקפידים וזה עלול לגרום נזק. אני חושב שהכי חשוב זה להקפיד לא להיות בקירוב עם אנשים, תשב במקום שיש לפחות מטר בינך לבין כל אדם אחר ונראה שזה בסדר. באופן כללי הקורונה ממש בדעיכה כרגע בארץ.

בשורות טובות.