ערבית בפלג מנחה – מותר?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אחותי נוהגת להתפלל כל יום ערבית בפלג מנחה. למשל היום זה יצא 19:10. (שקיעה 19:34) האם זה תקין??? להתפלל ערבית באור יום??? היא טוענת שגיסי שהוא רב אמר שאין עם זה בעיה.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הספרדים נוהגים כך לכתחילה [ורבים מהם מקילים גם אם התפלל מנחה לאחר פלג, אף שלא ראוי כך לעשות לכתחילה כדי שלא יהיה תרתי דסתרי]. אולם בני אשכנז מחמירים בזה, שמי שאינו רגיל תמיד להתפלל מנחה לפני פלג המנחה לא יעשה זאת לכתחילה, והטעם הואכך: יש מחלוקת תנאים בברכות מתי זמן מנחה וערבית, רבי יהודה אומר שמנחה עד פלג המנחה וערבית לאחר פלג המנחה, וחכמים אומרים שמנחה עד הלילה, וערבית מצאת הכוכבים. ואמרו בגמרא שניתן לעשות או כרבי יהודה או כחכמים ואין בזה הכרעה. ומכל מקום כתבו הפוסקים שלא יעשה אדם דבר שסותר מיניה וביה, להתפלל מנחה כמו חכמים אחרי פלג, וערבית לפני השקיעה, שאז יוצא שהוא מתפלל מנחה כמו חכמים וערבית כמו רבי יהודה וממה נשפך אחת התפילות לא עשה בסדר…

ערב טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אחותי שהיא אשכנזיה מתפללת מנחה כל יום בסביבות 16 וערבית כאמור בפלג המנחה (19:10 כששקיעה 19:34).
    לפי מה שהבנתי מהתשובה של הרב לאשכנזים זו בעיה???

  2. אם זה בקביעות מנחה לפני פלג זה בסדר, אבל אם לפעמים מנחה אחרי פלג, עדיף להתפלל ערבית בלילה, אבל אין צורך להתערב לה בזה, זה בסדר.