שאלה:
שלום לרבנים המשיבים
שתי שאלות בענין צליית כבד
1. שיעור הצליה, ראיתי בספר הלכה ששיעור הצליה הוא עד שיהיה ראוי למאכל, (אני "נוהג" לאכול כשהוא רך ועסיסי ולא יבש וחרוך), צליתי כך, ועדיין נשארו בו באיזשהם מקומות גוון אדמדם, אך הבשר שם מוכן, האם זה בעיה?
2. כמין "חוטים" שחורים של דם/שומן, ראיתי על הכבד חוטים שחורים, מהם? והאם הם בעיה? ראיתי מקומות שהם אינם רק מבחוץ אלא עוברים בתוך הבשר פנימה, הם נשארים קיימים גם לאחר הצליה, ויש סביבם מראה גוון אדום בתוך הכבד פנימה,
תודה רבה!
תשובה:
גם אם יש גוון אדמדם אם זה ראוי לאכילה זה בסדר.
בדרך כלל זה לא צרירות דם אלא סחוסים אדמדמים.