לרכוש מנוי מאתר שמפיץ שירים שלא לפי הלכה

שאלה:

האם מותר לשלם מנוי לאתר שמפיץ שירים בצורה מסחרית באופן פיראטי
כשאני עושה את זה לשימוש פרטי או שזה מסייע לעוברי עבירה?
ייתכן ויש באתר גם גם דברים שחוקי להוריד אותם והמנוי כולל הכל.

תשובה:

שלום וברכה,

אם האתר פועל שלא לפי הלכה אסור לקנות מהם מנוי, משום שמחזק ידי וברי עברה, ואסור לקנות מהם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גזילה סימן שסט

אסור לקנות דבר הגזול מהגזלן, ואסור לסעדו על שינויו כדי שיקנהו, שכל העושה דברים אלו וכיוצא בהם מחזיק ידי עוברי עבירה ועובר על ולפני עור לא תתן מכשול (ויקרא יט, יד). והלוקח ממנו מטלטלין, דינו כלוקח מהגנב, שנתבאר בסימן שנ"ו.