מתבייש לתבוע. מתקשה למחול.

שאלה:

אדם חייב לחבירו סכום כסף והוא גם מכיר בבירור את החייב בתור א' שלא ישאל שאלות או יעשה בעיות אלא ישלם במקום בלי לחשוב פעמיים אך הוא מצידו מתבייש לדרוש זאת אם מפאת הסכום הזעום אם מפאת חברות/ידידות/קרבת-משפחה וכדו' או מכל סיבה אחרת שבעולם. יחד עם זאת הוא מתקשה למחול בלב שלם על הסכום הזה. האם הוא מסבך בכך את החייב? ואם כן – מה העיצה היעוצה לעשות במקרים שכאלו?

תשובה:

שלום וברכה,

העצה הפשוטה היא להודיע לחבר על החוב שנשכח ממנו, ובכך אתה מזכה אותו שלא ייכשל באיסור שלא משלם את חובו. זה לא בושה לדרוש חוב, ובפרט שאינך מוחל על כך.

בהצלחה.