חוב בביטוח לאומי

שאלה:

שלום
איך אני מתייחס לחוב בביטוח לאומי? האם אני צריך למהר לשלמו כחוב לאדם פרטי ? או עסק פרטי ? מה סדר העדיפויות שלי ?
אודה להתייחסותכם

תשובה:

שלום וברכה,

חוב של אדם לחברו, אם החוב של הלוואה ולא משלם, נקרא רשע. שנאמר לווה רשע… אם החוב של שכירות פועלים, עובד בלא תעשוק, וחמישה לאווים כמבואר בשו"ע סימן שלט. ואם החוב של שכירות בתים וקרקעות יש דעות בפוסקים איזה לאווין עור כשמאחר את התשלום. אולם בחוב של מס או ביטוח לאומי, אין זה חוב של בן אדם לחברו אלא חוב למדינה, אלא חוב של כח דינא דמלכותא שיכולים לכפות על המיסים. וברור שחוב של דינא דמלכותא הוא קל יותר מחוב של בן אדם לחברו. ולכן יש להקדים את החוב של אדם לחברו. יתר על כן, אם יש לו אפשרות לשלם את החוב מאוחר, הרי זה כאילו לא הגיע זמן הפירעון, ובודאי שיהיה חיוב להקדים ולפרוע לחבר שהגיע זמן פירעונו.

בהצלחה.