קדושת ספר תורה

שאלה:

שלום וברכה. אני מחזיק בביתי ספר תורה בתקופה האחרונה האם יש הלכות הנהגות על קדושת הספר והבית וכן בחדר בו הוא נימצא והאם זה חייב להיות עטוף בטלית למרות שזה עומד במקום מכובד

תשובה:

שלום רב

יש להזהר שלא להתלבש כנגד הספר תורה, או שאר עניני צניעות, ולא להחליף שם טיטול לתינוק ועוד. ראה פרטי הדינים בשו"ע או"ח סי' מ וסי' רמ. מעבר לכך, אם הספר בארון מכובד בצורה נאותה, או עטוף בטלית [אין צורך גם ארון וגם טלית], אין כל בעיה. כדאי שלא יהיה מתחת לשירותים.