קריאת התורה – קורונה

שאלה:

שלום

א. בקה"ת אנחנו עושים שהקורא קורא בתורה מקרוב לספר ומרחק מה מאחוריו נמצא העולה לתורה באופן שיכול גם לקרוא את הקריאה בעצמו, עם מסיכות כמובן. האם זו חובה שהעולה יחזיק בס"ת במהלך הקריאה? כי באופן הזה זה לא אפשרי מבחינה בריאותית.
ב. שמנו שלחן כדי לשים בו את ספר התורה האם חייב לפרוס על השולחן מפה או טלית ואז עליו לשים ס"ת או שאפשר לשים על השולחן ישירות את ס"ת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין חובה להחזיק, אף שכך נהגו, בעת הזאת עדיף לעמוד מרוחק כדי שלא להתקרב לבעל קורא, דבר שמנוגד להוראות משרד הבריאות.

2. המנהג לשים מפה או טלית על הבימה קודם שמניחים עליה את ספר התורה, אין סיבה לשנות.