שילוח הקן בשטח משותף

שאלה:

כידוע מצוות שילוח הקן צריך להיות בשטח הפקר .
האם מחסן/גג/גינה או כל רכוש משותף נחשב כמקום הפקר לצורך מצוה זו?
ומה דין שוכר במצות שילוח הקן בבית וברכוש ציבורי ?
תודה

תשובה:

רכוש משותף אינו שטח הפקר אלא שטח של שותפים, אבל כבר ידוע בזמנו פסק דינו של הגר"נ קרליץ ועוד מפוסקי זמנינו שנקטו שכיון שהיום אף אחד אינו מעוניין בביצי יונה, החצר אינה זוכה לבעל החצר, וגם בחצר פרטית ניתן לקיים מצוה זו וזה נחשב של הפקר. לכן לכתחילה מפקירים את המקום לפני הטלת הביצים, אבל גם אם זה לא נעשה אפשר לקיים את המצוה, ובלאו הכי הרי לא מברכים על מצוה זו כך שאין מה לחשוש.

שבת שלום.