יש עשרה במקום אחד ושביל מפסיק בינו לבינם – האם מצטרף למנין?

שאלה:

אני בבידוד מתפלל מהבית.
יש למטה מנין שאני רואה מהחלון ויש בינינו שביל של מכוניות שמוביל לחניה של הבנין ושביל של הולכי רגל שהולכים איתו לגינה
אני מצרף כאן צילום שרואים מהחלון שלי:
https://drive.google.com/file/d/1g8MjNcDUMZsJgsjyl90ga7OTW1tcz19f/view?usp=sharing

אני נמצא באדום, הקו הירוק הוא שביל לחניה, הקו הכחול הוא שביל לגינה, והמנין נמצא בחלק הצהוב.
יש עשרה למטה בלעדי. ואני רואה את כל העשרה
א. האם אני מצטרף בכלל?
ב. יש לי ס"ת בבית ולהם אין ס"ת. האם אני יכול לקרוא להם מהס"ת שלי ולעלות את כל העליות (ואצעק חזק עד שישמעו)
ג. האם במצב כזה אני יכול לברך על קריאת התורה.

רק מציין שאני הולך אחרי הרב יצחק יוסף, ובמנייני מרפסות לא החשבנו את זה לתפילה במנין.

תשובה:

שלום וברכה

החסרון של שביל מפסיק לכאורה הוא גם כאשר יש עשרה במקום אחד ואתה מצטרף מעבר לשביל. מקור דין זה הוא בסי' קצה לגבי זימון, האם שתי חבורות יכולים להצטרף יחד לזימון, בפשטות הכוונה גם כשיש בכל קבוצה שלושה אנשים, וכל השאלה אם יכול אחד מהם לברך לכולם, ועל זה נאמר שאם יש שביל מפסיק ביניהם אינם מצטרפים. לכן טוב שאתה מתפלל איתם, כדי לצאת לעת הפסוקים שלא חששו לזה במנין אלא רק בזימון, וכדי לענות אמן וקדושה וכו', אבל אתה לא יכול לקרוא להם בתורה כיון שלשיטת הפרי מגדים ועוד רבים שחששו לו ששביל הרבים מפסיק, גם במקרה שלך הדין כך.

תשאיל לאחד מהם את הספר תורה עד גמר הבידוד.