הפרשת חלה – צירוף סל

שאלה:

עשיתי קילו לחמניות שאינו צריך הפרשת חלה, אח"כ עשיתי 2 קילו והפרשתי ללא ברכה, ואח"כ הכנסתי אותם למקפיא, האם מתעורר חיוב על הקילו הראשון מכיון שיש כאן 3 קילו, או שמכיון שהפרשתי ב2 קילו אינו יוצר חיוב חדש?

תשובה:

לשיטת החזון איש שמצדד ששיעור הפרשת חלה הוא רק ב2.25, שמחמת דבריו לא הפרשת בברכה, הרי שההפרשה היתה באופן שעדיין לא חל חיוב, ועתה כאשר אתה עושה צירוף סל, במידה ועשית, בהחלט מתעורר חיוב חדש על הכל, ויש להפריש שוב ללא ברכה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מב הערה לט שהגרש"ז אויערבך נסתפק אם מקרר עושה צירוף סל, וכן הסתפק הגר"ח קנייבסקי בדרך אמונה ביכורים פרק ו הל' טז, אמנם אם ארזת הכל יחד בשקית זה ודאי צירוף סל לכל הדעות.