החזרת כסף של המלקט – המשך

שאלה:

בעקבות שאלה ששאלתי על מלקט (משלוחן) שהכניס בטעות מוצרים בלי להעביר בברקוד למשלוח שהפסק הלכה היה שאני צריך לשלם על המוצרים שהבאתי בטעות לרשת המזון, השאלה היא שאיני זוכר בדיוק את כל המוצרים, האם אני יכול לקחת שני מוצרים אחרים בשווי שאני מעריך שעולה על שווי המוצרים שלקחתי, ולהגיד שההחזר יחזור לסופר והשאר בתורת מתנה והאם זה נחשב שהחזרתי את מה שאני מחויב לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

החוב לשלם כפי ערך המוצרים שלקחת ללא תשלום, ולכן אם אתה מעביר מוצר שערכו שווה למוצרים שבעבר ואתה משלם עליו ומחזירו לסופר, הרי זה השבה המעולה ביותר. ואם אתה חושש שיש תוספת מעבר לחוב אין בכך איסור ריבית, משום שבהשבת גזל או נזק אין איסור ריבית.

בהצלחה.