מסכה בשבת ברשות הרבים בחו״ל

שאלה:

שלום רב
האם מותר לצאת עם המסכה בשבת ולצאת לרשות הרבים( בחו״ל), בגלל מגפת הקורונה?
תודה.

תשובה:

לדעתי במקום שאין עירוב כלל יש להמנע מלצאת מהבית, [כי יכול לבוא בקלות לידי מכשולים רבים לטלטל ד' אמות ברשות הרבים וכדו', אבל בכל אופן כשיוצא יזהר שלא לטלטל, אמנם לפעמים זהו מקום שאינו רשות הרבים שהוא מקום שאין עוברים בו ומוקף מחיצות] אבל בכל מקרה חלילה מלצאת בלי מסכה, כך שאם חייבים לצאת לפיקוח נפש וכדומה, יצאו עם מסכה. הגר"י זילברשטיין התיר בארץ ישראל לצאת עם המסכה כיון שהיא דרך מלבוש, למרות שיש חשש שמא יסיר אותה ובאופן זה אסרו לצאת כמובא במשנה ברורה, משום שחמירא סכנתא, ולכן בכל מקרה צריך להיזהר שלא להסיר את המסכה ולטלטל אותה אפי' רק מעט. אבל לכאורה דבריו אמורים רק בארץ ישראל שהיציאה לרשות הרבים היא רק חומרא שלא לסמוך על העירוב [כי בדרך כלל יש עירוב, לפחות של הרבנות], אבל במקום שאין עירוב כלל אין היתר. אולם אינני רוצה להכריע בזה, בקהילות בחו"ל יש לשאול לרבנים שם, שבודאי גיבשו בענין זה דעה ברורה.

בשורות טובות.

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. למה במקום שאין עירוב כלל אסור לצאת מהבית?? מה הטעם? ומה הסברא? ומה יעשו בני קהילות קטנות דחו"ל שאין להם עירוב במקומתיהם?