דבק על חודי חוטי הציצית

שאלה:

שלום הרב!
ראיתי כתוב שיש עניין שהקצוות של חוטי הציצית יהיו קשורים(שלא יתפרמו וכו') האם מותר במקום זה לשים בקצה מעט לקה או דבק מהיר שיחזק את הקצה(כי זה יותר יפה ונוח)?
2.אם יש חוט בציצית שעומד להינתק באמצעו, האם מותר לחותכו?(או דאמרינן כל עוד לא ניתק לגמרי עדיין חל עליו דין פתיל)
תודה רבה!

תשובה:

לשים דבק על חודי החוטים כדי שלא תתפרק השזירה, מעיקר הדין אין כל בעיה, ובלבד שחוטי הציצית הן יותר מהאורך המחוייב על פי דין שהוא י”ב גודלין [תמיד הם יותר..]. ראה שו”ת שבט הקהתי ח”ו סי’ ט. בשו”ת שבט הלוי ח”י סי’ ח מסתייג מעט מהנהגה זו, ומצדד יותר לעשות קשר בראש החוטים וכדברי הרמ”א בסי’ יא סעי’ ג ושו”ע סעי’ יד, ומשום שאין לעשות מה שלא מצינו בקדמונים, אבל למעשה העולם נוהג לעשות זאת.

לא כדאי לנתק את החוט, שכן כל עוד יש בו שני חוטים השזורים זה בזה הוא עדיין משמ לתפקידו ואם ינתק כבר הוא פחות מהודר.