שתיה לאחר קריאת שמע שעל המיטה

שאלה:

ב״ה
אם אני קם באמצע הלילה צמא, או אם לאחר שכבר קראתי קריאת שמע ולפני שנרדמתי נהייתי צמא כיצד עליי לנהוג? (המים נמצאים ליד מיטתי)

תשובה:

שלום רב.

אף על פי שלכתחילה אין להפסיק בדיבור ובמעשה לאחר ברכת המפיל עד השינה, בדיעבד בשעת הדחק כשאדם צמא ביותר וכדומה, מותר לברך ולשתות, ווכך הוא גם לענין עניית אמן. לפני ברכת המפיל מותר גם לכתחילה. יש לעשות את כל ההכנות צמא שירותים וכו' לפני המפיל כדי להשתדל שלא יהיה צורך כזה.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.