כמה כזיתים מצה אוכלים בליל פסח?

שלום לרבנים כמה מעיקר הדין כמות של כזיתות בליל הסדר צריך לאכול ראיתי צריך חמש כזיתו אבל מה הדרג בחיוב לענין זה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין די בשלושה כזיתים, אחד באכילת מצה השני בכורך והשלישי באפיקומן, אלא שלכתחילה נהגו לפחות עורך הסדר לאכול שני כזיתים באכילת מצה, אחד מהלחם משנה והשני לאכילת מצה, וגם שנים באפיקומן זכר לקרבן פסח וקרבן חגיגה, כל אדם לפי יכולותיו. למעשה, כיון שבאכילת מצה הראשונה כדאי שכל אדם בריא יקפיד לאכול שיעור חזון איש ושל שיעור חצי ביצה ולא שליש ביצה, ממילא זה כבר כולל שני כזיתים של השיעור הקטן ודי בכזית אחד חזון איש לקיום מנהג זה.