לחם משנה בליל הסדר

שלום רב.
האם בליל הסדר במצב שלעורך הסדר יש מצות מיוחדות משלו והוא מברך ולא מחלק לכולם אפשר לצאת ידי חובה אם כל אחד אוכל מצות אחרות מהקערה?או שצריך שלכל אחד יהיו 3 מצות וכל אחד יברך לבד ?וכן מה עם האפיקומן אם הוא לא מחלק לכולם האם צריך כל אחד לעשות לעצמו או שאפשר לצאת בברכה שלו ולקחת מצות אחרות מהקערה?מקווה שהייתי ברורה.

תשובה:

שלום וברכה

אין בעיה לאכול מצות אחרות, אבל אם אין לכל אחד שלוש מצות צריך שיתן להם מעט מהמצות שלו ללחם משנה, כמו בכל שבת ויום טוב.