תבניות לתנור שהתערבבו

ניקיתי תבניות של תנור עכשיו אני לא זוכרת מה הבשרי ומה החלבי. מה אעשה? אציין שהשימוש בהן הוא בכדי שאוכל לשים עליהן תבנית עם אוכל ולא האוכל עצמו מונח עליהן?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לציין שחובה לסמן תבניות וכך זה לא קורה, אם יש מקום להצמיד לחלבית או לבשרית את העיגול המתכתי של מחזיק מפתחות וכדומה זה סימן מצויין שנשאר לאורך ימים ויכול להיות בתנור ללא חשש. לעצם הענין, כיון שאף תבנית לא נאסרה רק לא יודעים מה חלבי ומה בשרי, מספיק ליבון קל, לאחר 24 שעות שהיו ללא שימוש והתנור היה ללא שימוש והכל נקי, מכניסים אותם לתנוק ריק ומפעילים על חומו המירבי 40 דק' ולאחר מכן מחליטים מה חלבי ומה בשרי ומסמנים.