הכשרת מחבתות של פסח

יש לי שלושה מחבתות של פסח ואני לא יודע האם הם בשריות או חלביות מה ניתן לעשות?(אין לי אפשרות לקנות חדשות) תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם הן נקיות לגמרי תוכל לערוך להן הגעלה, אבל קשה שמחבת תהיה נקייה לגמרי, אולי בשל פסח זה אפשרי… תלבן אותן היטב על האש משני הצדדים, בצירוף זה שיש כאן ספק והן לא בני יומן והיתרא בלע, ניתן להקל בליבון קל, רק שכל חלק במחבת יהיה כמה דקות באש.