מכירת חמץ

לכבוד הרב בעניין מכירת חמץ: א. הבנתי שבמכירה לגוי יש להעריך את שווי החמץ על מנת שלא יראה הערמה. האם זה נכון ואם כן האם במכירת החמץ (באמצעות שליח) על השולח לנקוב בשווי המוערך של החמץ? ב. אדם שאין לו בביתו חמץ גמור (למיטב בדיקתו) האם יש עניין למכור מוצרי מאכל שהשתמשו בהם עם חמץ אך אינם מכילים גלוטן או מוצרים שהם ספק תערובת חמץ או חבילות סגורות ויבשות של קמח/דגן? ג. האם יש להתכוון למכור/להשכיר גם את המקום בו נמצא החמץ לגוי? ד. כלי חמץ, תנורים, ארונות חמץ שנוקו בחומר פוסל ואין כוונה להשתמש בהם בפסח, האם יש עניין למכור במכירת חמץ? תודה רבה חג כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך, אם הגוי יבוא לקחת יעריכו את שווי החמץ.

בהחלט נהגו לכלול במכירה את כל מוצרי המזון שבאו במגע עם חמץ או יש חשש אפילו רחוק שיש בהם תערובת חמץ.

נהגו להשכיר את מקום החמץ לגוי.