ליל הסדר – כמה שאלות

בס"ד שלום רב 1. באיזה שלב בליל הסדר , אוכלים את החזרת ואת הביצה ? האם הביצה חייבת להיות שלמה או אפשר לחתוך לכמה חתיכות שכל בני הבית יקחו חתיכה ? 2. האם יש לתת לבני הבית מן המרור שבקערה דווקא , או שאפשר שיוכלו מה שאשים להם בצלחת בנפרד ? 3. עד איזו שעה בלילה ניתן לאכול ביצה מקולפת כדי שלא ישכנו עליה רוחות רעות חס ושלום ? 4. אכילת בשר מטוגן אסורה בליל הסדר ? אכילת תפוח אדמה מטוגן מותרת ? 5. את היין ששופכים בעשרת המכות , ואת היין שמוזגים לאליהו הנביא זכותו יגן עלינו , ניתן לשפוך לכיור מייד לאחר ליל הסדר או שיש להשאיר את הכוס שלו מלאה עד הבוקר ? 6. כמה מלח יש לשים ב 100 גרם מים כדי שייחשבו מי מלח מהודרים לטבילת הכרפס ?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לאכול מהקערה בדוקא, אדרבה משאירים אותה שלמה ואוכלים ממה שיש בצד. גם אין מקום בדרך כלל להניח בקערה כשיעור הראוי, בודאי לא בשביל כל הסועדים…

את הביצה יש נוהגים לאכול בשולחן עורך, וכל אחד יעשה בזה כמנהגו.

אין צורך לקלף את הביצה בקערה, צולים אותה על האש אחר הבישול כאשר היא בקליפתה.

בשר מטוגן לא אוכלים בליל הסדר, רק מבושל, תפוח אדמה מטוגן אין בעיה.

אין לשפוך את היין שמזגו לכבוד אליהו הנביא לכיור, זה בל תשחית, מכסים אותו היטב או מחזירים לבקבוק ואפשר להשתמש בו בבוקר לקידוש.

שתי כפיות מלח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד
    יותר נוח לי לקלף את הביצה מבעוד יום במקום לקלף בשולחן עורך . האם מותר לעשות כך ?
    ובכלל , אם אני אוכלת ביצה מקולפת שקילפתי לפני כניסת השבת או החג בליל שבת עד חצות אין בעיה של רוח רעה בביצה ?