סדר קרבן פסח בכותל המערבי בער"פ אחר חצות

שאלה:

ראיתי מי שמעיר שלהגיע לכותל בע"פ אחר חצות יכול להיות שאלה של כרת וסברתו הוא הואיל ומקריבין אע"פ שאין בית וטומאה הודחה או הותרה בציבור הרי שבהגעה למקום המקדש מתחייבים בהקרבת הקרבן. משא"כ כשנשארים מרחוק הרי יש פטור של ריחוק מקום. האם יש לחשוש לכך?

תשובה:

שלום וברכה אין שום טעם בדברים משתי סיבות: 1. הרי כשם שמי שבדרך רחוקה אינו מקריב קרבן כך גם מי שטמא, והיום כולנו טמאי מתים… 2. עד כמה שלא סומכים על דעת הסובר שדרך רחוקה זה חוץ לאיסקופת העזרה [פסחים צג ב], הרי השיעור הוא מרחק 18 פרסאות, ואם כן אחוז נכבד מירושלים רבתי יהיה צריך להיות ריק כדי שלא להיות בחשש זה, ולא שמענו על כך… ומלבד זאת ברור שכיום שאין לנו יכולת לעלות לשם ולהקריב אין בכך ביטול עשה, לא גרע ממי שלובש בגד 4 כנפות בשבת ואין לו ציצית. ולכן חלילה לערער על מנהג קדום זה של אנשי ירושלים שמתואר בצורה ציורית ויפה בס' מסעות ירושלים [טננבוים] עיין שם.