כשרות בפסח

שאלה:

1. קרטון ביצים שהונח במקרר שטרם הוכשר לפסח, ומוכנסים אליו תבשילים חמים. האם ניתן להשתמש בביצים בפסח?
2. לבנים עשויות כמין חרס שעליהן מונחת פלטה של שבת על מנת שלא תשרוף את השיש. האם צריך להכשירן כדי שאפשר יהיה להשתמש בפלטה? ואם כן, כיצד?

תשובה:

שלום וברכה
  1. מותר להשתמש בביצים אלו בפסח.
  2. האבנים הללו לא צריכות הכשרה, רק אם הן מונחות על השיש חמץ כל השנה ועכשיו על השיש של פסח, יש לעטוף אותן היטב בנייר כסף.