מצות משקל

שאלה:

שלום, הזמנתי מצות עבודת יד פריכות במיוחד בכשרות מהודרת. קילו. כשזה הגיע ראיתי שזה שתי מארזים של שלוש מצות כל מארז. וכל מארז חצי קילו (לפי דברי המוכר). זה הגיוני שבשלוש מצות יהיה חצי קילו? ולפי זה לדעת כמה יש בכל מצה ולחלק את הכזיתות?

תשובה:

שלום וברכה כנראה מדובר במצות רכות של ספרדים, וזה עבה, אינני יודע לומר את השיעורים בזה, נראה שקצת יותר מרבע מצה זה כזית בשיעור חזון איש, ובערך חצי מזה בשיעור הגר"ח נאה, אבל צריך לראות בדיוק במה מדובר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כל שיעורי התורה הם שיעורי נפח ולא משקל, כזית זה נפח זית, כביצה נפח של ביצה וכו', לכן המשקל אינו קובע אלא הנפח יש דברים יותר דחוסים ויש פחות.

  2. סביר מאוד, רק אמרתי שכיון שמדובר במצה רכה והשאלה כמה אויר יש בה, צריך לראות בעיניים, אינני מכיר אותה כדי לומר..