גאוות האדם – הקורונה הרהורים בעקבותיה

שאלה:

אז העולם שהיכרנו כבר אינו כזה.
היה לנו כפר גלובאלי שתוך עשר שעות ניתן לעבור מנ.י. לת.א.
האדם היה שולט באמצעות הטכנולוגיה בכל מה שרק ניתן לחשוב. משאיבת-מים (זוכרים את השיר "סבתא מהעיירה"? ב"יהודים הם בני מלכים". בין השאר נפגשנו גם עם שואב-המים. היום אנחנו כבר לא זקוקים לשירותיו) תאורה מסביב לשעון. (אין "נגמר לי הנר") חימום הבתים (מי זקוק היום לחוטב-עצים?) ועוד ועוד ועוד.
פתאום הכל נעצר. העולם שם סטופ לכל הדברים הללו. הכפרים נהפכו לעולמות. גבולות נסגרים. טיסות מתבטלות. חנויות נסגרות. כלכלה מתמוטטת. כל מנהיג מדינה מחליט איזה צעדים לנקוט ע"מ לעצור את הנגיף המשתולל. נסיעה מב"ב לכותל זה כבר נסיעה מסביב לעולם במושגים של לפני חודש.
מה קרה? חיידק קטן. תוצרת סין. שככל הנראה עברה עם האנשים ככל שהם המשיכו להסתובב ב"כפר" שלהם ועשה שמות מסביב לעולם.
והאדם? איפה הכוחניות שלו? איפה העוצמתיות? היכן כל הטכנולוגיה המרעישה? כיום יודע כל מנהיג וכל "שר בריאות" כי אין פתרון. ננסה לעשות בידוד. ננסה לעצור את התחב"צ ננסה לאסור התקהלויות. נבנה עוד בתי-חולים למצבי-חירום. נראה אם זה יעזור.
ואם לא? השם יעזור!

וכבר יתנבא ישעיהו הנביא ואמר: (פרק ב)
וְשַׁח גַּבְהוּת הָאָדָם וְשָׁפֵל רוּם אֲנָשִׁים וְנִשְׂגַּב יְהוָה לְבַדּוֹ בַּיּוֹם הַהוּא.  יח וְהָאֱלִילִים כָּלִיל יַחֲלֹף.  יט וּבָאוּ בִּמְעָרוֹת צֻרִים וּבִמְחִלּוֹת עָפָר מִפְּנֵי פַּחַד יְהוָה וּמֵהֲדַר גְּאוֹנוֹ בְּקוּמוֹ לַעֲרֹץ הָאָרֶץ.  כ בַּיּוֹם הַהוּא יַשְׁלִיךְ הָאָדָם אֵת אֱלִילֵי כַסְפּוֹ וְאֵת אֱלִילֵי זְהָבוֹ אֲשֶׁר עָשׂוּ לוֹ לְהִשְׁתַּחֲוֺת לַחְפֹּר פֵּרוֹת וְלָעֲטַלֵּפִים.  כא לָבוֹא בְּנִקְרוֹת הַצֻּרִים וּבִסְעִפֵי הַסְּלָעִים מִפְּנֵי פַּחַד יְהוָה וּמֵהֲדַר גְּאוֹנוֹ בְּקוּמוֹ לַעֲרֹץ הָאָרֶץ  כב חִדְלוּ לָכֶם מִן הָאָדָם אֲשֶׁר נְשָׁמָה בְּאַפּוֹ כִּי בַמֶּה נֶחְשָׁב הוּא
אינני מתיימר "להבין" את הנבואות ו"לפרש" אותם לפי דעתי הקצרה. במיוחד לא לקשור מאורע כלשהוא לנבואה כלשהיא. (מי מצא את הגי' של הקורונה בתנ"ך?!) אך לקרוא את הפסוקים ולהסתכל מסביב ולחשוב – שמא? אולי זה כן זה? והעיקר – להתעורר מתרדמת-החורף שאפפה את כולנו בעשרות שנים האחרונות ולהוריד את הראש בהכנעה.

תשובה:

הדברים נכונים ומרגשים, ומי יתן ויאמר ה' לצרותינו די, ונשמע רק בשורות טובות ישועות ונחמות! ובאמת הייתי רוצה להוסיף קצת על דבריך הנפלאים והנכונים, לפני שנים רבות שמעתי מר' משה שפירא זצ"ל דברים יסודיים וחשובים מאוד הוא דיבר על ענין הגשם ומערכת הורדת השפע מן העליונים לתחתונים ועד כמה שהיא תלויה בתפילה, ומתוך כך הוא נכנס לכך שככל שהבריאה מרגישה חזקה ובטוחה בעצמה יותר ה' מראה לאדם כמה שהוא קטן, ואיך שטובי המוחות בעולם לא מצליחים למצוא תרופות למחלות, וכל זה בגלל שהצורה היחידה להוריד שפע היא רק על ידי תפילה וכך גם בענין הקורנה, האופן שלנו להתמודד הוא להתפלל. ואני מצרף לך את דבריו הנפלאים, אם תרצה לשמוע זה נמצא בשיעור שנאמר בפרשת נח תש"נ [יש אתר של כל השיעורים שלו] "וזה מה שאנחנו מנסים להבין פה המערכת הזו שנקראת גשם אותה מערכת שהיא הורדת השפע מלמעלה למטה אז הדבר הזה הוא בעצם אך ורק קשר שבין העליונים והתחתונים הגשמים הם קשר שבין הלמעה והלמטה אין גשם מתוך המערכת המסודרת שלמטה למטה בשום פנים ואופן זה איננו היה לא תהיה זה לא נמצא פה זה נמצא אך ורק במערכת הקשר למעלה כשיש תפילה זה קיים כשאין  תפילה זה איננו האדם כשהוא נברא כמו שכתוב בכל מקום האדם כשהוא נברא נברא מתוך הקשר הזה עצם בריאתו הייתה עצם בריאתו של אדם הייתה קשר שבין עליונים לתחתונים היא קשר בין עליונים לתחתונים לכן לצורך בריאתו של אדם ירד גשם בלי תפילה משום שהאדם בעצמו הוא קשר בלי תפילה מאז בריאתו ואילך קיום הקשר הזה הוא על ידי תפילה כאן כשהאדם מתפלל יש קר כשהוא חלילה מפסיק להתפלל אז הקשר ניתק אנחנו יודעים היטב והניסיון מראה את זה על כל צעד ושעל כל מקום שהבריאה תופסת את עצמה כחזקה יותר כקיימת יותר כמאורגנת בצורה כזאת שלא מתאחדת כאילו כולנו הרי יודעים מה שקרה לאחרונה לדבר שהיה מוגן בפני רעידת אדמה כל מקום שאנחנו נמצא שהבריאה תופסת את עצמה תופסים שם יש כאילו בשליטה מלאה ברגע שהעיזו לתפוס שישנה שליטה מלאה על הבריאות נתגלו מחלות כאלו שכבר עשות שנים טובי המוחות בעולם שמוחות שהמציאו תרופות למחלות אחרות נסתמו שם לחלוטין טובי המוחות בעולם באמת טובי המוחות בעולם שוברים לעצמם את הראש ונתקלים בקיר אטום הם לא זזו מפה עד פה פסיעה קטנה ביותר הם לא זזו והטובים שבהם שוב ישרי לב שבהם מודים בזה בפה מלא  מי שלא מודה בזה אז גם בניהם נחשב שחצן טובי המוחות בעולם בהזרמה של כסף בלי גבול ובלי תכלית אין שום בעיות של כסף שום בעיות של אמצעי מחקר ושום בעיות של ראשים טובים מה שנקרא בעולם מוחות מעולים וזה כבר עשות שנים ולא זזו פסיעה כלשהי כלום עקרונית כלום טכניקות לשפר  אפשריות כאלה אפשריות כאלה  בורא העולם תמיד משאיר פינה בעולם שזאת הפינה ששם צריכים להתפלל ברגע שאדם פיקע את עצמו מתפילה אז יביאו עליו את זה בעל כורחו אדם חייב לדעת שהוא מתפלל הוא נברא כמתפלל עצם בריאתו הייתה מדבר כזה שהוא בעצם דבר שבא על ידי תפילה הוא מתפלל בעצם בריאתו וכשהאדם מפסיק להתפלל אז באוזנים יקחו אותו בכוח יקחו אותו ויעמדו אותו להתפלל מי שלא מתפלל על עצם קיומו אז הוא חלילה יהיה חייב להתפלל בעת צרה כל מי שלא תופס שבעצם קיוו הפילה הכרחית זאת ההנהגה הקבוע הדבר הזה הוא הדבר היחידי שהוא בולט בהנהגה הוא בולט בדרך הטבע התמיד האדם חייב להתפלל ואם הוא לא מתפלל חלילה יעמידו אותו להתפלל  זאת מידתו של בורא העולם כך הוא מנהיג את העולם הוא ברא את העולם כדי שיתפללו אדם ממקום כפרתו נברא אדם נברא מדבר שהוא תפילת ו מדבר שהוא יכול להגיע אליו רק על ידי תתפילה הוא נברא להיות מתפלל הוא חייב להתפלל על עצם קיומו עצם קיומו הוא תלוי בתפילה   הדבר הזה נשחק עד לעפר זאת התפילה הקבוע המסודרת אנחנו מתפללים לפעמים תפילות יוצאות מן הכלל אבל את התפילה שהיא קרבני לחמי זאת התפילה שהיא  מקיימת את העולם את התפילה הזאת אנחנו מתפללים"