ברכות השחר – הכל ביחד?

שאלה:

האם כשאני קם בבוקר ונוטל ידיים אני צריך לברך מיד או שאני יכול להמתין לברכות השחר ושם לברך גם על נטילת ידיים וגם אשר יצר?

תשובה:

שלום וברכה למעשה יש בזה חילוקי מנהגים: רבים מבני אשכנז נוהגים לומר את כל הברכות יחד בבית הכנסת ולא לברך על נטילת ידים ואשר יצר מיד אחרי שיוצאים משירותים בבוקר, אולם בני ספרד נוהגים כן לומר זאת מיד אחרי הנטילה. ראה בהרחבה על כך במשנה ברורה סי' ו.