כובע עזוב בבית זמן רב

שאלה:

לפני שנתיים בנקיונות לפסח מצאנו במחסן כובע ישן בקופסא שאינו שלנו ששויו בחדש בערך 300 שקל היום הרבה פחות וכנראה שאם בעליו ידעו שהוא אצלנו גם לא יבאו לקחתו האם חייב בהשבת אבידה (האם זה כמו מוצץ שאע"פ ששוה כמה שקלים פטור כיון שהיום זה לא שווה בעיניהם) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה, ממון שנשכח בבית חברו, חייב בהשבת אבדה. ולכן אתם חייבים להתקשר לאותו אדם להודיעו על אבדתו. וכמן כן במוצץ חייב להשיב ומדוע החלטת שאין חובת השבה – דין פרוטה כדין מאה. בהצלחה.