ראה אבדה במקום שהבעלים יראו לבד וייקחו

שאלה:

במקרה שמצאתי אבידה שאינו מקום הינוח אבל במקום שמור וכנראה יוכל הבעלים לשוב לקחתו כגון שנפל בגינת משחקים האם עדיף להשאיר או אולי להניחו במקום שראוים

תשובה:

שלום וברכה, בדבר שהונח או שיש בו סימן, והמקום שמור קצת, ויש סיכוי שיגיע ליד הבעלים כאשר החפץ יישאר במקומו, עדיף לא לגעת. ואם הגביה אם יש בחפץ סימן או שיש סימן של מקום, התחייב בהשבה ואסור לו להחזיר למקום שהונח. ואם אין בו סימן הרי אלו שלו. אם המקום לא שמור כלל יש להגביה ולהכריז. בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיפים ט – י.